GÖRÜNTÜLÜ

Mêrdîn'de mazbatalar alındı: Wan için direnmeye devam edeceğiz

Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları, mazbatalarını aldı. Eşbaşkanlar, Wan için direniş mesajları verdi.

Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk, mazbatalarını aldı.

Mêrdîn'de seçilmiş tüm belediye eşbaşkanlarının katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında konuşan Devrim Demir, Kürt halkının hem Mêrdîn hem de Kurdistan genelinde siyasi partilerle değil, yüz yıllık bir inkâr gelenegine sahip devlet aklı ile yarıştığını söyledi. Devrim Demir, Wan'da halkın ortaya koyduğu iradenin kanunsuz yollarla gasp edilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bir kere daha gördük ki Kürt halkının iradesi tüm oyunlara, tüm bu yapılanlara galip geldi. Kürt halkı faşizmin yüzüne ağır bir tokat indirdi.

Hukuk dışı uygulamalara basvurarak Wan halkının iradesini gasp etmeye çalıştılar. Hiçbir hukuki dayanakları yokken seçilmiş belediye eşbaşkanı arkadaşımız Abdullah Zeydan'ın haklarına ambargo koydular. Ama şunu çok iyi bilsinler ki yüz yıldır bu sömürgeci uygulamalara direnen bu halk, bundan sonra da direnecektir."

'HALKIN İRADESİ GASP EDİLMEK İSTENİYOR, SUSMAYACAĞIZ'

Ahmet Türk ise şöyle konuştu:

"31 Mart halkımızın zaferi ile sonuçlandı. Halkımız iradesini ortaya koydu, çok önemli bir sınavı başarı ile verdi. Mêrdîn çok inançlı, çok kültürlü bir şehrimiz. Bu başarıda Kürtler kadar Arap ve Süryani halklarının da katkısı var. İnanıyorum ki bu sonuçlar yeni bir dönemin, yeni bir anlayışın kapısını açar. Bu ülkede diyaloğun kalıcı hale gelmesi için şimdiye kadar çaba gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Ancak bugün görüyoruz ki hilelerle halkın iradesi gasp edilmeye çalışılıyor. Bu hukuksuzluk devam ettiği sürece biz de tepkimizi göstereceğiz ve asla susmayacağız. Bu ülkeyi demokratikleştirmek için çabamızı vermeye devam edeceğiz."

Açıklamanın ardından Ahmet Türk, Wan’a gitmek üzere yola çıktı.